Go Back
+ servings
En tallrik med buffalo wings, en skål med dipp och en glasburk med selleristavar.
Print
5 av 1 röst

Sandras LCHF buffalo wings/buffalovingar

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kycklingrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg kycklingvingar
  • 1,5 dl rapsolja (naturell)
  • 1 msk rökt paprikapulver (starkt)
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 nypor salt (rökt)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm malen kanel
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk pressad citron

Instruktioner

  • Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.
  • Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.
  • Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.
  • Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.
  • Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.
  • Ta ut och servera direkt.