Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Sandras LCHF buffalo wings/buffalovingar
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Kycklingrecept
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
1
kg
kycklingvingar
1,5
dl
rapsolja (naturell)
1
msk
rökt paprikapulver (starkt)
1
krm
cayennepeppar
3
nypor
salt (rökt)
3
msk
tomatpuré
1
krm
malen kanel
1
tsk
malen spiskummin
2
tsk
pressad citron
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.
Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.
Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.
Sätt ugnen på 225 grader.
Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.
Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.
Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.
Ta ut och servera direkt.