Go Back
+ servings
Ett bröd med frön och nötter skuret i skivor på en skärbräda.
Print
4 av 1 röst

Sannas LCHF-bröd

Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

  • 130 g Mandelmjöl
  • 2 dl Krossade linfrön
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 150 g Solroskärnor
  • 250 g Kesella naturell
  • 6 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper, alternativt smörj formen rejält med smör.
  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt ägg och kesella. Blanda ihop allt ordentligt, men jobba inte smeten för mycket utan bara så att allt blandas väl.
  • Häll smeten i brödformen.
  • Grädda i cirka 60 minuter.
  • När brödet är klart så tar du ut det, lyfter ut det ur brödformen och låter det sedan ligga på ett galler under handduk och svalna.