Sannas limpa med frön
Sannas limpa med frön är en variant på det otroligt populära LCHF-brödet Sannas limpa. Ett jätteenkelt och gott bröd som funkar fint att skiva och frysa.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time50 minuter minuter
Total tid1 timme t
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättbakat bröd, lchf bröd
Yield: 12 skivor
Author: Lari Salminen
- 4 dl ägg
- 2,5 dl grädde 40%
- 2 msk chiafrön
- 2,5 dl pofiber
- 4 msk Solroskärnor
- 4 msk pumpafrön
- 2 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 msk brödkrydda
Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.
Häll ägg och grädde i en annan bunke och vispa ihop snabbt.
Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.
Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.
Häll upp smeten i formen direkt.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.
Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.