Go Back
+ servings
Skivor av bröd placerade på en träskärbräda med en rundad form.
Print
4,06 av 17 röster

Sannas limpa med frön

Sannas limpa med frön är en variant på det otroligt populära LCHF-brödet Sannas limpa. Ett jätteenkelt och gott bröd som funkar fint att skiva och frysa.
Förberedelser10 minuter
Active Time50 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättbakat bröd, lchf bröd
Yield: 12 skivor
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 dl ägg
  • 2,5 dl grädde 40%
  • 2 msk chiafrön
  • 2,5 dl pofiber
  • 4 msk Solroskärnor
  • 4 msk pumpafrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda

Instruktioner

  • Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.
  • Häll ägg och grädde i en annan bunke och vispa ihop snabbt.
  • Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.
  • Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.
  • Häll upp smeten i formen direkt.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.
  • Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.