Sashimi med finstrimlad rättika och gurkrullar med färskost
Sashimi med rättika och gurkrullar är ett perfekt alternativ till vanlig sushi, men utan ris vilket gör det mycket mer anpassat för lchf.
Active Time15 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch
Yield: 1
Author: Monika Wallenius
- 1 st Portionsbit laxfilé, fryst och upptinad
- 1 st Avokado
- 100 g Rättika
- Gurka, ca 15 cm
- Färskost, med eller utan smaksättning
- Salladslök
- Tamarisoja
- Rostade sesamfrön
- Koriander
Ta bort skinnet från laxen och skär laxen i tunna skivor.
Finstrimla rättikan.
Hyvla gurkan på längden och bred på färskosten. Rulla ihop.
Skiva avokadon.
Skär salladslöken tunt.
Lägg upp allt på ett fat och strö lite sesamfrön över. Servera med tamarisoja och koriander.