Go Back
+ servings
En semmelkladdkaka med grädde dekorerad runt kanten på en tallrik.
Print
4,39 av 13 röster

Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka är ett riktigt gott och skoj alternativ till vanliga semlor för dig som vill göra något annorlunda. Detta recept är helt anpassat för lchf.
Förberedelser15 minuter
Active Time12 minuter
Total tid27 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Sötsaker
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 1 dl sötning
  • 150 g smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st bittermandel (malen/riven)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
  • Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.
  • Vispa ner smöret. Blanda ordentligt
  • Häll upp smeten i en springform.
  • Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.
  • Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.
  • Garnera med vispad grädde och lite hyvlad mandel.