Semmelkladdkaka
Semmelkladdkaka är ett riktigt gott och skoj alternativ till vanliga semlor för dig som vill göra något annorlunda. Detta recept är helt anpassat för lchf.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time12 minuter minuter
Total tid27 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Sötsaker
Yield: 8
Author: Lari Salminen
- 4 st ägg
- 1 dl sötning
- 150 g smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 st bittermandel (malen/riven)
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.
Vispa ner smöret. Blanda ordentligt
Häll upp smeten i en springform.
Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.
Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.
Garnera med vispad grädde och lite hyvlad mandel.