Senap- och dillöverbakad lax
Senap- och dillöverbakad lax är ett superenkelt och jättegott recept med endast FYRA ingredienser. Det blir nästan inte enklare än så. Perfekt lchf/keto.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 4 st Portionsbitar laxfilé
- 3 dl Crème fraiche
- 1,5 msk Dijonsenap
- 1 dl Hackad färsk dill
- salt
- nymalen svartpeppar
Förslag på tillbehör
- Vitkålsmos
- Blomkål- och broccolimos
Sätt ugnen på 210 grader varmluft (225 utan varmluft).
Lägg laxen i en ugnsfast form.
Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen, så att det täcker bitarna.
Gratinera i ugnen cirka 25 minuter. Täcket ska ha fått en vacker färg.
Ta ut och servera direkt.