Go Back
+ servings
Grillad laxfilé med örtsås serverad med en färgglad grönsallad på en tallrik.
Print
5 av 2 röster

Senap- och dillöverbakad lax

Senap- och dillöverbakad lax är ett superenkelt och jättegott recept med endast FYRA ingredienser. Det blir nästan inte enklare än så. Perfekt lchf/keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st Portionsbitar laxfilé
  • 3 dl Crème fraiche
  • 1,5 msk Dijonsenap
  • 1 dl Hackad färsk dill
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Förslag på tillbehör

  • Vitkålsmos
  • Blomkål- och broccolimos

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 210 grader varmluft (225 utan varmluft).
  • Lägg laxen i en ugnsfast form.
  • Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen, så att det täcker bitarna.
  • Gratinera i ugnen cirka 25 minuter. Täcket ska ha fått en vacker färg.
  • Ta ut och servera direkt.