Go Back
+ servings
Skivad köttfärsrulle med kryddor på en skärbräda med en kniv bredvid.
Print
5 av 1 röst

Serrano och parmesanfylld kotlettrad

Förberedelser20 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Kött, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Benfri kotlettrad
  • 100 g Serranoskinka
  • 1 1/2 dl Färsk parmesan (riven)
  • 8 st Soltorkade tomater i olja
  • 5 g Vitlök
  • 1 msk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar (nymalen)
  • 30 g Smör till stekning
  • 1 1/2 msk Basilika (färsk hackad)

Instruktioner

  • Ta fram köttet i god tid så det inte är så himla kallt. Skär det som en omvänd rulltårta. Dvs du skall få ut en lång matta. Banka ut den lite med en köttbankare eller baksidan av en tjockbottnad kastrull så att du får en rektangulär köttbit.
  • Mixa ihop parmesanost, tomater, vitlök, basilika och lite salt och peppar till en smet. Jag använde en liten matberedare som hör till min stavmixer.
  • Salta och peppra på köttet och lägg ut skinkan så den täcker hela köttbiten.
  • Smeta ut ost och tomatsmeten över skinkan så det blir ett jämnt lager.
  • Rulla nu ihop det hela och sätt tandpetare vid fliken så att den inte rullar upp sig.
  • Bryn den nu runt om och ställ sedan in den i ugnen tills den har en kärntemperatur på 70 grader. Ta ut den sedan och låt stå och vila 10 minuter innan du skivar upp den. Skär skivor som är 1-2 cm tjocka.