Sesam- och wasabibakad laxsida
Detta laxreceptet med smaker av sesamfrön och wasabi är så otroligt lättlagat och otroligt smakrikt och gott. Perfekt lchf eller ketomat.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 1 Laxfilé
- 1 msk Tamarisoja
- 0,5 msk Vitvinsvinäger
- 1 msk Sesamolja
- 2 msk Sesam- och wasabikrydda
Putsa laxen från eventuella ben och fenor som inte ska vara med.
Lägg den med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper på.
Blanda ihop övriga soja, vinäger och olja och pensla på det över laxen.
Strö sesam- och wasabikrydda över fisken.
Låt den stå och dra cirka 10 minuter.
Sätt ugnen på 130°C (varmluft).
Baka av den i cirka 20-30 minuter.
Om du har en stektermometer, så sätt den i tjockaste delen av laxen och ta ut den när den är mellan 52-60°C (beroende på hur du tycker om laxen).
Ta ut och servera med goda tillbehör.