Go Back
+ servings
Sesampanerad torsk som steks i en panna med gyllenbrun yta.
Print
5 av 1 röst

Sesampanerad torsk

Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g torskfilé
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl pofiber
  • 2 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör

Instruktioner

  • Börja med att ta fram tre stycken tallrikar. I den första skall du ha pofibern som du blandar med saltet och lite malen svartpeppar. I den andra tallriken så slår du ihop ägget med vattnet. I den tredje tallriken häller du upp sesamfröna.
  • Nu ska vi dubbelpanera fisken. Börja med att doppa fisken i pofibern, sen ner i ägget och sist vänder du fisken i sesamfröna. Se till att fisken täcks helt av samtliga ingredienser. Lägg på en tallrik tillsvidare och panera klart all fisk.
  • Stek fisken i stekpanna med mycket smör. Tänk på att inte ha för hög värme för då bränner sesamfröna lätt, samtidigt så ska det ju stekas, inte kokas.
  • När fisken är genomstekt är det bara att lägga upp och njuta.