Shakshuka med nduja, örter och pecorino
Vill du hetta till din shakshuka? Addera nduja och rätten får en helt ny och god smak!
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Snabbmat
Kök: Mellanöstern
Keyword: allt i samma panna, smakstark mat, snabblagat
Yield: 2 portioner
Calories: 79kcal
Author: LC AVENUE
- 400 g finkrossade tomater
- 2 st ägg
- 1 st schalottenlök finhackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 msk nduja
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad timjan
- Salt och peppar
- Pecorino
- Koriander och persilja eller vad man önskar
Stek lök och vitlök i lite olivolja.
Häll på tomaterna och låt puttra ihop en stund.
Häll på torkad oregano, timjan, salt och peppar.
Låt puttra lite till.
Häll i nduja och blanda runt väl.
Smaka av.
Knäck i äggen och låt de pocheras några minuter i såsen.
Toppa rätten med finriven pecorino och örter.
Calories: 79kcal | Kolhydrater: 18g | Protein: 4g | Fett: 1g | Fiber: 6g