Go Back
+ servings
Stekpanna med två ägg i tomatsås, garnerad med färsk persilja och riven ost.
Print
Inga röster än

Shakshuka med nduja, örter och pecorino

Vill du hetta till din shakshuka? Addera nduja och rätten får en helt ny och god smak!
Total tid15 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Snabbmat
Kök: Mellanöstern
Keyword: allt i samma panna, smakstark mat, snabblagat
Yield: 2 portioner
Calories: 79kcal
Author: LC AVENUE

Materials

  • 400 g finkrossade tomater
  • 2 st ägg
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk nduja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad timjan
  • Salt och peppar
  • Pecorino
  • Koriander och persilja eller vad man önskar

Instruktioner

  • Stek lök och vitlök i lite olivolja.
  • Häll på tomaterna och låt puttra ihop en stund.
  • Häll på torkad oregano, timjan, salt och peppar.
  • Låt puttra lite till.
  • Häll i nduja och blanda runt väl.
  • Smaka av.
  • Knäck i äggen och låt de pocheras några minuter i såsen.
  • Toppa rätten med finriven pecorino och örter.

Nutrition

Calories: 79kcal | Kolhydrater: 18g | Protein: 4g | Fett: 1g | Fiber: 6g