Go Back
+ servings
Köttgryta med gräddsås och röda lingon i en panna.
Print
3 av 3 röster

Skavgryta

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 5
Author: Johan

Materials

  • 1 kg Älgskav (eller annat kött)
  • 2 st Gula lökar
  • 5 dl Creame fraiche
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Soya
  • 1 msk Krossade enbär
  • 1 msk Timjan
  • 1 st Köttbuljongtärning eller fond
  • 1 dl Lingon
  • 1 msk Ev. Konjak eller whiskey

Instruktioner

  • Skav köttet och stek det tillsammans med löken. Tillsätt creame fraiche buljongen/fonden, soya och kryddorna. Låt koka ihop. Tillsätt en näve lingon mot slutet. Ev en matsked konjak eller whiskey också.