En skogssvampsås som man kan variera mycket i smak genom att använda olika sorters svamp. En härligt smakrik och mustig sås till kött.
Förberedelser15 minuterminuter
Active Time20 minuterminuter
Total tid35 minuterminuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Materials
2dlTorkad svamp
6dlGrädde
2stSchalottenlökar
2mskKalvfond (koncentrerad)
1mskTamarisoja
1tskTimjan (torkad)
0,5tskRosmarin (torkad)
salt
nymalen svartpeppar
Smör
Instruktioner
Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.
Hacka löken fint.
Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.
Fräs lök och svamp i lite smör. Tillsätt timjan och rosmarin.
Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet.
Blanda ner övriga ingredienser.
Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens.
Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.
Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.