Go Back
+ servings
En tallrik med skivad biff, grönsaker och sås på en träyta.
Print
5 av 1 röst

Skogssvampsås

En skogssvampsås som man kan variera mycket i smak genom att använda olika sorters svamp. En härligt smakrik och mustig sås till kött.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 dl Torkad svamp
  • 6 dl Grädde
  • 2 st Schalottenlökar
  • 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 1 msk Tamarisoja
  • 1 tsk Timjan (torkad)
  • 0,5 tsk Rosmarin (torkad)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör

Instruktioner

  • Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.
  • Hacka löken fint. Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.
  • Fräs lök och svamp i lite smör. Tillsätt timjan och rosmarin.
  • Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet. Blanda ner övriga ingredienser. Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens. Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.
  • Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.
    En portion grillad biff serverad med grönsaker och sås på en tallrik.