Go Back
+ servings
En tallrik med räkor, ägg, avokado och sås, dekorerad med lime och lax.
Print
5 av 1 röst

Smarrig kräftmacka

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Ostbröd

  • 3 ägg
  • 3 dl Riven ost
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 tsk Bakpulver

Kräftröra

  • 450 g Kräftstjärtar
  • 1,5 dl Majonnäs
  • 1 dl Kräftost
  • 1,5 msk Riven pepparrot
  • Några droppar lime
  • Lite hackad dill (efter smak)
  • Salt och peppar

Övrigt

  • 4 Hårdkokta ägg
  • 2 st Avokados
  • 120 g Kallrökt lax
  • Smör att bre med

Instruktioner

Ostbröd

  • Blanda ägg, riven ost, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Låt svälla några minuter. Klicka ut på ugnsplåt och grädda i ugnen på ca 200 g i sisådär 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Kräftröra

  • Blanda majonnäs och kräftost, rör ner räkorna. Smaksätt med pepparrot, limesaft, dill, salt och peppar. Ställ in i kylen ett tag så den får gotta ihop sig.

Montering

  • Skiva äggen och avokados och gör fyra rosor av laxen. Bred smör på ostmackorna, lägg på det skivade ägget, vräk på med en rejäl slev kräftröra och toppa sen med avokado och lax! Droppa några droppar lime eller citron över och sätt dig och njut!