Go Back
+ servings
Ugnsbakad blomkål med vitlök och parmesan på bakplåtspapper.
Print
4,41 av 27 röster

Smashad blomkål med vitlök och parmesan

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g blomkål
  • 40 g purjolök
  • 20 g vitlök
  • 70 g smör
  • 50 g parmesan (färsk)
  • 2 msk färsk persilja (hackad)
  • 1 msk örtsalt
  • 2-3 msk olivolja

Instruktioner

  • Skär blomkålen i lika stora buketter. De kan vara relativt stora. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem tills det att de nästan är genomkokta, det skall finnas lite kärna kvar.
  • Under tiden som du kokar blomkålen river du osten, hackar vitlöken, purjolöken och persiljan.
  • Häll av vattnet från blomkålen och ställ kastrullen på plattan igen och låt vattnet ånga av så att blomkålen är så torr som möjligt. Tillsätt sedan smöret och blanda runt så att det får smälta.
  • Blanda ner ost, persilja, purjolök och vitlök. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda runt ordentligt.
  • Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och mosa till buketterna lite. Det är ganska så gott om det är ganska så stora bitar kvar ändå. Ringla lite olivolja över det hela och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, tills det har fått fin färg.