Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Smörstekt broccoli

Smörstekt broccoli är så enkelt och så himla gott tillbehör som passar till det mesta. Lätt att laga, lätt att variera och fullt av goda smaker.
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Broccoli
  • 3 st Vitlöksklyftor, rivna
  • 3 msk Olivolja
  • 50 g Smör
  • nymalen svartpeppar
  • Örtsalt

Instruktioner

  • Börja med att skära upp broccolin i lagom stora buketter/bitar. Här är det helt en smaksak hur stora bitar du vill ha. Jag tycker själv det är gott med lite större bita, för då blir det lite mer tuggmotstånd.
  • Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja.
  • Lägg i broccolin och stek på den så att den får lite färg och vänd runt.
  • Tillsätt vitlöken och smöret när broccolin nästan är färdigstekt, dvs när den har fått fin färg och nästan är mjuk igenom. Salta och peppra och vänd runt allt.
  • Låt fräsa några minuter till så att vitlöken mjuknar och alla smaker blandas.
  • Servera direkt. Om du vill så kan du toppa det hela med lite hackad persilja.