Go Back
+ servings
Smörstekt torskrygg med sås och blomkålspuré på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Smörstekt torskryggfilé med pepparrot och blomkålspuré

Smörstekt torskrygg med pepparrot och blomkålspuré. En klassisk rätt i lchf-tolkning. Detta passar både till middag och lunch.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Fisken

  • 800 g Torskryggfilé

Tillbehör

  • 300 g Smör
  • 100 g Pepparrot

Blomkålspuré

  • 400 g Blomkål
  • 3 dl Grädde
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

BLOMKÅLSPURÉN

  • Dela ner blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Slå på grädden och koka upp.
  • Låt det hela koka tills det att grädden har kokat in och är simmig i konsistensen och blomkålen är mjuk.
  • Mixa ihop med en stavmixer till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Ställ den åt sidan.

SKIRAT SMÖR

  • Lägg smöret i en kastrull och ställ den på plattan på låg värme så att det får smälta lugnt och stilla. Spara lite smör för att steka fisken i.

TORSKEN

  • Skär torsken i fyra fina bitar eller åtta mindre bitar. Torka av dem med papper.
  • Stek i rejält med smör i en het stekpanna. Stek tills det att fisken har fått en fin gyllene färg och vänd sedan på dem. Sänk värmen och ös dem med smöret som finns i pannan. När de är så gott som genomstekta är det dags att servera.i:9a

SERVERING

  • Lägg upp torsken mitt på en stor tallrik. Använd gärna varma tallrikar. Det funkar fint att värma dem i micron eller i ugnen.
  • Lägg ut några klickar av blomkålspurén så det ser snyggt ut.
  • Häll rejält med skirat smör över fisken (det är bara det gula smöret som du skall använda dig av. Om det är lite skum uppe på ytan tar du bort det först. Den vita sörjan i botten skall du inte använda dig av)
  • Strö rejält med nyriven pepparrot över fisken och garnera med lite dill. Servera direkt.