Smörstekt torskryggfilé med pepparrot och blomkålspuré
Smörstekt torskrygg med pepparrot och blomkålspuré. En klassisk rätt i lchf-tolkning. Detta passar både till middag och lunch.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Tillbehör
- 300 g Smör
- 100 g Pepparrot
Blomkålspuré
- 400 g Blomkål
- 3 dl Grädde
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
BLOMKÅLSPURÉN
Dela ner blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Slå på grädden och koka upp.
Låt det hela koka tills det att grädden har kokat in och är simmig i konsistensen och blomkålen är mjuk.
Mixa ihop med en stavmixer till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Ställ den åt sidan.
TORSKEN
Skär torsken i fyra fina bitar eller åtta mindre bitar. Torka av dem med papper.
Stek i rejält med smör i en het stekpanna. Stek tills det att fisken har fått en fin gyllene färg och vänd sedan på dem. Sänk värmen och ös dem med smöret som finns i pannan. När de är så gott som genomstekta är det dags att servera.i:9a
SERVERING
Lägg upp torsken mitt på en stor tallrik. Använd gärna varma tallrikar. Det funkar fint att värma dem i micron eller i ugnen.
Lägg ut några klickar av blomkålspurén så det ser snyggt ut.
Häll rejält med skirat smör över fisken (det är bara det gula smöret som du skall använda dig av. Om det är lite skum uppe på ytan tar du bort det först. Den vita sörjan i botten skall du inte använda dig av)
Strö rejält med nyriven pepparrot över fisken och garnera med lite dill. Servera direkt.