Go Back
+ servings
Glasburk med inlagda grönsaker, täckt med ett tyglock och snöre, placerad på en träyta.
Print
4,89 av 9 röster

Sockerfri Bostongurka

Sockerfri Bostongurka som smakar precis lika gott som den du brukar köpa i affären, men denna innehåller minimalt med kolhydrater. Perfekt för lchf.
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Sallader, Såser & röror, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 20
Author: Lari Salminen

Materials

  • 750 g Gurka
  • 130 g Gul lök
  • 150 g Paprika
  • 0,5 krm Natriumbensoat
  • 1 tsk Arrowrot

Ättikslag

  • 1,2 dl Ättiksprit
  • 1 dl Sötning
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 msk Gula senapsfrön
  • 0,5 krm Malen kryddnejlika
  • 1 nypa Cayenne

Instruktioner

  • Hacka gurkan. Jag använde mig av av en matberedare och körde i pulsationer tills det att gurkan var lagom hackad. Det ska inte vara helt finhackat, för då blir det bara gröt. Häll upp i en bunke.
    Hackad gurka i en matberedare med en svart mittdel.
  • Hacka lök och paprika på samma sätt som gurkan. Häll i samma bunke som gurkan.
  • Koka upp ingredienserna till ättikslagen. Det behöver bara koka upp så att sötningen smälter.
  • Blanda ner grönsakerna och koka upp allt. Låt sjuda i cirka 20 minuter. Rör om då och då.
    Bostongurka med hackade grönsaker i en metallskål med en svart spatula.
  • Red nu av bostongurkan med lite arrowrot. Blanda 1 tsk arrowrot med 1 msk kallt vatten och rör ner det i den kokande gurkan.
  • OM du ska använda natriumbensoat, så tillsätter du det nu. Ta upp 0,5 dl gurkmix och blanda ner natriumbensoaten i den.
  • Stäng av värmen på plattan och dra kastrullen åt sidan.
  • Blanda ner gurkan som du blandade ner natriumbensoaten i och blanda ut det med den övriga gurkmixen. Det får absolut inte koka igen.
  • Sterilisera nu dina burkar. Det gör du genom att lägga ner burkarna och locken i kokande vatten. Sen tar du upp de med en tång eller liknande och ställer åt sidan.
    Tre glasburkar som ligger i en kastrull med kokande vatten.
  • Häll upp gurkmixen i dina burkar. Sätt på locket och dra åt ordentligt så det är riktigt tätt.
  • Ställ och svalna. Då kommer det skapas ett vakuum i burken med.
    En glasburk med inlagd bostongurka, innehållande grönsaker och kryddor.
  • Förvara svalt när de har svalnat av.