Hacka gurkan. Jag använde mig av av en matberedare och körde i pulsationer tills det att gurkan var lagom hackad. Det ska inte vara helt finhackat, för då blir det bara gröt.
Häll upp i en bunke.
Hacka lök och paprika på samma sätt som gurkan.
Häll i samma bunke som gurkan.
Koka upp ingredienserna till ättikslagen. Det behöver bara koka upp så att sötningen smälter.
Blanda ner grönsakerna och koka upp allt.
Låt sjuda i cirka 20 minuter. Rör om då och då.
Red nu av bostongurkan med lite arrowrot.
Blanda 1 tsk arrowrot med 1 msk kallt vatten och rör ner det i den kokande gurkan.
OM du ska använda natriumbensoat, så tillsätter du det nu.
Ta upp 0,5 dl gurkmix och blanda ner natriumbensoaten i den.
Stäng av värmen på plattan och dra kastrullen åt sidan.
Blanda ner gurkan som du blandade ner natriumbensoaten i och blanda ut det med den övriga gurkmixen.
Det får absolut inte koka igen.
Sterilisera nu dina burkar.
Det gör du genom att lägga ner burkarna och locken i kokande vatten. Sen tar du upp de med en tång eller liknande och ställer åt sidan.
Häll upp gurkmixen i dina burkar.
Sätt på locket och dra åt ordentligt så det är riktigt tätt.
Ställ och svalna. Då kommer det skapas ett vakuum i burken med.
Förvara svalt när de har svalnat av.