Go Back
+ servings
En glasflaska med röd lingon- och rabarbersaft liggande på stora rabarberblad.
Print
4,34 av 3 röster

Sockerfri lingon och rabarbersaft

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Drickbart
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Rabarber
  • 1,5 dl Lingon
  • 1 st Kanelstång
  • ½ Vaniljstång
  • 7 dl Vatten
  • 1,5 dl sötning
  • ½ Citron

Instruktioner

  • Skölj och skär rabarbern i cirka 2 cm stora bitar. Lägg i en stor kastrull.
  • Tillsätt lingon, vatten, kanelstång och vaniljstång. OBS, dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Se till att få med både kärnor och stången i rabarbern.
  • Låt koka upp och låt det hela koka tills rabarbern är mjuk och nästan har trillat ihop helt.
  • Häll upp rabarbern i en silduk eller finmaskig sil och låt det stå och självrinna i cirka 30 minuter.
  • Rengör kastrullen och häll tillbaka saften.
  • Tillsätt Sukrin+ och pressa ner saften från citronen. Låt allt koka upp.
  • När det kokar så kommer det att bildas lite skum, detta skall man ta bort tills det att du har en saft som är så gott som genomskinlig.
  • Smaka av saften och se om du vill ha mer sötma eller inte.
  • Häll upp på väl rengjorda och uppvärmda flaskor. Häll kokande vatten i dem innan du häller i saften så blir de ordentligt desinficerade.i:9a
  • Ställ undan och låt svalna. Förvara kallt sedan.