Skölj och skär rabarbern i cirka 2 cm stora bitar. Lägg i en stor kastrull.
Tillsätt lingon, vatten, kanelstång och vaniljstång. OBS, dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Se till att få med både kärnor och stången i rabarbern.
Låt koka upp och låt det hela koka tills rabarbern är mjuk och nästan har trillat ihop helt.
Häll upp rabarbern i en silduk eller finmaskig sil och låt det stå och självrinna i cirka 30 minuter.
Rengör kastrullen och häll tillbaka saften.
Tillsätt Sukrin+ och pressa ner saften från citronen. Låt allt koka upp.
När det kokar så kommer det att bildas lite skum, detta skall man ta bort tills det att du har en saft som är så gott som genomskinlig.
Smaka av saften och se om du vill ha mer sötma eller inte.
Häll upp på väl rengjorda och uppvärmda flaskor. Häll kokande vatten i dem innan du häller i saften så blir de ordentligt desinficerade.i:9a
Ställ undan och låt svalna. Förvara kallt sedan.