Go Back
+ servings
En glasburk med granola som har en blandning av nötter och frön, delvis utspilld på en yta.
Print
4 av 2 röster

Sockertjockens LCHF-granola

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Lättlagat
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 dl nötter (blandade)
  • 1 dl frön (blandade)
  • 1 dl kokoschips
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk kanel (malen)
  • 1 krm kardemumma (malen)
  • 1 st äggvita
  • 1 msk kokosolja

Instruktioner

  • Hacka nötterna grovt och blanda ihop dem med alla de torra ingredienserna.
  • Vispa äggvitan tills den är riktigt fluffig. Liknande maräng.
  • Blanda ihop äggvitan med de torra ingredienserna och blanda ner kokosoljan i allt. Blanda väl.
  • Lägg ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper på. Fördela det över hela plåten och ta i sönder större bitar.
  • Ställ in i ugnen på 150 grader och grädda i 20 minuter. Vänd runt i granolan efter halva tiden.
  • Ta ut och låt allt svalna. Förvara i en glasburk.