Go Back
+ servings
Skål med pasta, bacon, riven ost och ett rått ägg i mitten.
Print
4 av 1 röst

Sofies krämiga Carbonara

Ett superenkelt och gott lchf-recept på en krämig Carbonara som du snabbt svänger ihop. Fullproppad av goda smaker och den mättar ordentligt.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Shiratakinudlar
  • 140 g Bacon
  • 2 ägg
  • 0,5 dl Grädde
  • 0,5 dl Majonnäs
  • 80 g Parmesanost (riven)
  • 40 g Gräddost (riven)
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att skölja nudlarna i kallt vatten. Låt de rinna av så mycket som möjligt. Du kan även försöka att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  • Skär baconet i små bitar och knaperstek det.
  • Tillsätt nudlarna och låt de steka med baconet en liten stund. Sänk sedan värmen.
  • Blanda ihop grädde, ägg, majonnäs och riven ost och häll detta över nudlarna.
  • Blanda och värm försiktigt på medelhög värme. Rör om hela tiden. Peppra ordentligt, det ska vara en tydlig ton av svartpeppar. (tycker du inte om peppar så tar du inte så mycket)
  • Smaka av med salt om det behövs.
  • Portionera upp i tallrikar och riv liten parmesan över. För extra krämighet, servera med en äggula till, precis som på bilden. Ät direkt!