Go Back
+ servings
Print
5 av 1 röst

Solrosfrallor

Otroligt goda och lättbakade solrosfrallor som dessutom är helt nötfria. Perfekt för dig som äter lchf eller keto. Naturligt glutenfritt dessutom!
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 8
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 4 st ägg
  • 1 st Äggvita
  • 300 g Riven ost
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 dl Havrefiber
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Xantangummi
  • 1 msk SoftBake
  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 st Ägg att pensla med
  • 1 msk Vallmofrön och solroskärnor att dekorera med

Instruktioner

  • Vispa samman ägg, äggvita, ost och salt.
  • I en annan bunke blandar man dom torra ingredienserna och solrosfrön väl innan man blandar allt i ägg&ostblandningen.
  • Forma 8 bullar Pensla med ett uppvispat och strö över vallmofrön och solrosfrön In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter
  • Låt svalna helt
  • Resultatet en jättegod fralla.