Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite smör eller olja.
Den ska bli lite mjuk men inte få färg.
Skär ner sparrisen i mindre bitar. Om nedre delen på sparrisen är väldigt "träig" så kan du skära bort det.
Tillsätt sparrisen till löken och slå på grädden.
Koka upp och låt sjuda 5-7 minuter.
Rör ner crème fraichen.
Mixa ihop allt till en slät "soppa".
Om du vill ha en helt slät sparrispannacotta så kan du nu sila av "soppan".
Tillsätt citron och smaka av med lite cayennepeppar och salt.
Rör ner gelatinbladen som nu har mjuknat i den varma "soppan" och rör om tills gelatinet har lösts upp.
Häll nu upp din sparrispannacotta i serveringsglas.
Ska du ha det som en förrätt, så tar du och delar upp det på 4-6 glas.
Vill du servera den som en del av en buffé, så kan du hälla upp den i typ snapsglas.
Ställ i kylen tills det att den har stelnat.
Ta ut och garnera med rökt lax, räkor, löjrom eller något annat som du tycker är gott.
Njut!