Go Back
+ servings
Två glas med sparris pannacotta toppade med räkor, lax och dill.
Print
5 av 3 röster

Sparrispannacotta

Sparrispannacotta är en underbart god förrätt som du med glädje avnjuter tillsammans med lite rökt lax eller skaldjur och kanske kaviar.
Måltid: Fisk & skaldjur, Förrätt, Högtider (Jul, påsk, midsommar)
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Grön sparris
  • 2 st Schalottenlökar
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 st Gelatinblad
  • 1 msk Pressad citron
  • Cayennepeppar
  • salt

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  • Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite smör eller olja. Den ska bli lite mjuk men inte få färg.
  • Skär ner sparrisen i mindre bitar. Om nedre delen på sparrisen är väldigt "träig" så kan du skära bort det.
  • Tillsätt sparrisen till löken och slå på grädden.
  • Koka upp och låt sjuda 5-7 minuter.
  • Rör ner crème fraichen.
  • Mixa ihop allt till en slät "soppa".
  • Om du vill ha en helt slät sparrispannacotta så kan du nu sila av "soppan".
  • Tillsätt citron och smaka av med lite cayennepeppar och salt.
  • Rör ner gelatinbladen som nu har mjuknat i den varma "soppan" och rör om tills gelatinet har lösts upp.
  • Häll nu upp din sparrispannacotta i serveringsglas. Ska du ha det som en förrätt, så tar du och delar upp det på 4-6 glas. Vill du servera den som en del av en buffé, så kan du hälla upp den i typ snapsglas.
  • Ställ i kylen tills det att den har stelnat.
  • Ta ut och garnera med rökt lax, räkor, löjrom eller något annat som du tycker är gott. Njut!
    En glasbehållare med sparris pannacotta toppad med tomat och dill.