Spenat- och getostpaj
Denna spenat- och getostpaj är en supergod lchf-paj för dig som tycker om getost/chevré. Den är helt perfekt att göra flera av, så du har till matlåda sen.
Förberedelser30 minuter minuter
Active Time45 minuter minuter
Total tid1 timme t 15 minuter minuter
Måltid: Lunch, Middagstips, Paj
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Pajskal
- 50 g Smör
- 3 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Sesammjöl
- 1 ägg
- 1 msk Fiberhusk
- 0,5 tsk salt
Fyllning
- 200 g Färsk spenat
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 krm Malen muskotnöt
- 150 g Getost
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör att steka i
Äggstanning
- 100 g Riven ost
- 4 ägg
- 2 dl Grädde
- 1 dl Smetana
- salt
- nymalen svartpeppar
Pajskalet
Blanda ihop alla ingredienser. använd gärna en matberedare.
Tryck ut degen i en springform eller om du hellre vill använda en pajform så tar du det. Jag tycker att en springform är smidigare.
Storlek, ca 24 cm i diameter.
Ställ in pajformen i kylen cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut skalet och grädda det cirka 10 minuter tills den har fått fin färg. Ta ut och låt den svalna lite.
Fyllningen
Hacka spenaten grovt och finhacka löken.
Bryn löken i smör och tillsätt sedan spenaten och fräs ihop.
Smaksätt med lite salt och peppar.
Lägg spenaten i botten av pajskalet.
Äggstanningen
Vispa ihop äggstanningen och häll den ovanpå spenaten.
Skiva getosten och lägg den ovanpå stanningen.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 35-45 minuter.
Tag ut och njut!