Go Back
+ servings
En bit spinatpaj med potatis och ost på en blå och vit tallrik.
Print
5 av 1 röst

Spenat- och getostpaj

Denna spenat- och getostpaj är en supergod lchf-paj för dig som tycker om getost/chevré. Den är helt perfekt att göra flera av, så du har till matlåda sen.
Förberedelser30 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Lunch, Middagstips, Paj
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskal

  • 50 g Smör
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Sesammjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk Fiberhusk
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 200 g Färsk spenat
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 krm Malen muskotnöt
  • 150 g Getost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör att steka i

Äggstanning

  • 100 g Riven ost
  • 4 ägg
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Smetana
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda ihop alla ingredienser. använd gärna en matberedare.
  • Tryck ut degen i en springform eller om du hellre vill använda en pajform så tar du det. Jag tycker att en springform är smidigare. Storlek, ca 24 cm i diameter.
  • Ställ in pajformen i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta ut skalet och grädda det cirka 10 minuter tills den har fått fin färg. Ta ut och låt den svalna lite.

Fyllningen

  • Hacka spenaten grovt och finhacka löken.
  • Bryn löken i smör och tillsätt sedan spenaten och fräs ihop. Smaksätt med lite salt och peppar.
  • Lägg spenaten i botten av pajskalet.

Äggstanningen

  • Vispa ihop äggstanningen och häll den ovanpå spenaten.
  • Skiva getosten och lägg den ovanpå stanningen.
  • Ställ in i ugnen och grädda cirka 35-45 minuter.
  • Tag ut och njut!
    Spenat- och getostpaj med skivor av potatis på toppen, gräddad i en rund form.