Go Back
+ servings
En tallrik med stekt fläsk som ligger på en krämig sås.
Print
3,84 av 12 röster

Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås är en husmansrätt som är snudd på helgonförklarad. Helt magiskt gott om man får till sås och fläsket perfekt. Här är mitt recept!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Keyword: husmanskost, svensk husmanskost, svensk klassiker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Fläsket

  • 600 g rimmat sidfläsk

Löksåsen

  • 200 g gul lök
  • 50 g smör
  • 5 dl Grädde
  • 1 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

Löksåsen

  • Hacka löken fint och fräs den i smöret. Den skall inte få färg utan bara bli mjuk och "svettas".
  • Slå på grädden och lägg i buljongen, peppra lite.
    Låt koka upp och sedan stå och reducera tills såsen har rätt konsistens. För att snabba på det hela kan du göra såsen i en stekpanna av djupare modell.

Fläsket

  • Knaperstek fläsket i en het stekpanna. Du kan med fördel ha lite smör i pannan, det ger en fin smak.
  • Smaka av såsen och om det fattas salt kan du hälla i lite av stekfettet i såsen. Tänk på att det kan vara väldigt salt, så häll lite åt gången.