Go Back
+ servings
Grillad biff skuren i skivor ovanpå en tallrik med grönsaksnudlar och grönsaker.
Print
5 av 1 röst

Stir fry nudlar med Biff & Savoykål

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Linnea Berggren

Materials

  • 300 g Sjögräsnudlar
  • 1 msk Oxfond
  • 1 msk Sesamolja
  • 3 msk Sesamfrön
  • 1 msk Chiliolja
  • 3 st Savoykålsblad
  • ½ st Zucchini
  • ½ st Spetspaprika
  • 300 g Flankstek (eller mör biff)
  • 1 tsk Tamarisoja
  • 3 msk Sesamolja (till stekning)
  • 3 msk Smör (till stekning)
  • 1 dl Vatten

Instruktioner

  • Förberedning, börja med att skära alla grönsaker till mindre bitar. Skölj av sjögräsnudlarna noga under kallvatten. Salta och peppra köttet.
  • Sätt två stekpannor på hög värme med smör i ena och rapsoljan i andra. När stekpannorna är varma lägger man köttet i den med smör, stek köttet i 3-4 minuter på varje sida.
  • I stekpannan med rapsolja tillsätter man alla grönsaker, rör hela tiden. Tillsätt oxfonden, chilioljan, sesamoljan och vattnet. Direkt efter tillsätter man sjögräsnudlarna. Rör hela tiden så nudlarna suger upp vätskan medans den reduceras.
  • När vätskan reducerats är wooken klar, toppa den med sesamfröna. Skär upp biffen. Avnjuts direkt.