Go Back
+ servings
Köttbullar i en gräddig sås som lyfts med en slev från en svart gryta.
Print
5 av 1 röst

Stora saftiga älgköttbullar i tomatsås

Riktigt goda saftiga älgköttbullar i en mustig och smakrik tomatsås. Perfekt mat för dig som älskar smakrik husmanskost. Jättebra lchfmat.
Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 1 kg Älgfärs
  • 3 st ägg
  • 3 msk Creme fraiche
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Fetaost
  • 5 msk Hackade oliver
  • 1 msk Timjan
  • 1 msk Rosmarin
  • Persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Tomatsås

  • 2 st Krossade tomater
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 st Lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 4 st Lagerblad
  • 500 g Crème fraiche
  • 1 msk Timjan
  • 1 st Hackade persilja
  • 1 st Köttbuljongtärning (eller egengjord fond)

Instruktioner

Köttbullarna

  • Blanda samman allt till köttbullarna och stek de i olivolja och en klick smör

Såsen

  • Stek löken, vitlöken och tomatpurén i olivolja. Tillsätt krossade tomaterna och lagerblad. Låt koka typ 20 minuter. Tillsätt sedan grädden och kryddorna och koka till önskad konsistens. Häll över köttbullarna och låt de få värme i såsen. Jag stekte vitkål till och serverade med en fetaostkräm till.