Go Back
+ servings
En skål med strimlad pizzasallad, bestående av kål och kryddor, på en träyta.
Print
4,56 av 158 röster

Supergod pizzasallad

En supergod pizzasallad som du gör hemma på ett enkelt sätt. Smakar precis som den du får på pizzerian! Dessutom är den lätt att göra.
Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Pizza, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 10
Calories: 55kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Vitkål
  • 3 msk Ättiksprit
  • 3 msk Rapsolja
  • 3 msk Vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Oregano (Torkad)
  • 0,5 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
  • 0,5 tsk Italiensk salladskrydda

Instruktioner

  • Strimla vitkålen fint. Använd gärna en
    matberedare om du gör en stor mängd, annars så funkar det bra med en
    mandolin.Ska du göra mindre mängd, så kan du använda osthyveln eller bara en vass kniv.
    En person skär vitkål med en kniv och lägger den i en metallskål.
  • Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp.
    Kastrull med olja och blandade kryddor, med en sked som ligger i vätskan.
  • Häll den varma dressingen över vitkålen och blanda ihop.
    En skål med strimlad vitkål där en dressing hälls över.
  • Nu kommer vi till en otroligt viktig del, nämligen att jobba med vitkålen. Ta en slev eller liknande och mosa till vitkålen lite genom att banka på den. Då mjuknar den lite mer. Det absolut enklaste sättet att massera och knåda med händerna som jag gör på bilden här. Köp hem ett gäng med nitrilhandskar så kan du använda händerna i maten hur mycket som helst! Det som händer när du masserar vitkålen är att den börjar släppa vätska och mjuknar och den vätskan som släpps fram är söt och god och tillför en härlig naturligt sötma till din pizzasallad.
  • Låt stå minst ett par timmar, men helst 1-2 dygn, då blir den som godast. Kan du inte hålla dig, så ät lite samma dag och spara resten. Gå gärna och vänd i den lite så att smakerna blandas.

Nutrition

Calories: 55kcal | Kolhydrater: 4g | Protein: 1g | Fett: 4g | Fiber: 2g