Ett jättelätt och gott ketobröd som inte smakar så mycket ägg som många andra ketorecept kan göra. Perfekt för dig som saknar en skiva bröd.
Förberedelser5 minuterminuter
Active Time40 minuterminuter
Total tid45 minuterminuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 12
Author: CamillaHenriksen
Materials
Bas
4 ägg
4,8 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Smaksättning
Basilika
Soltorkade tomater
Sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa äggen med en elvisp tills de blir vita och fluffiga. Det ska bildas små toppar i smeten när du lyfter upp vispen. Ju fluffigare äggen blir desto saftigare blir brödet. Det brukar ta exakt 12 minuter på maxspeed.
Vänd ned in de torra ingredienserna i äggen lite i taget. Jag brukar ta en slev och hälla på ett par slevar och vänder ned och därefter fylla på med lite till tills allt är blandat. Viktigt att vända ned mjölet försiktigt för att behålla så mycket luft som möjligt i äggen för att brödet ska bli luftigt.
Klä en avlång bröd form med bakplåtspapper och häll i brödsmeten.
Stick ned hackade soltorkade tomater och färsk basilika och sprinkla över havssalt och sesamfrön.
Baka i ugnen i 35-40 minuter och låt brödet svalna innan du skär upp det.