Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Svartpeppargryta
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
2
timmar
t
Total tid
2
timmar
t
15
minuter
minuter
Måltid:
Grytor, Kött, Middagstips
Yield:
4
Author:
Johan
Materials
500
g
Grytbitar av älg eller andra grytbitar.
1
st
Märgben
3,5
dl
Rödvin
2
msk
Tomatpuré
3
st
Själkar selleri
2
st
Gul lök
3
msk
Älgfond eller oxbuljong.
100
g
Champinjoner
3
st
Lagerblad
100
g
Krossade tomater
2
st
Vitlöksklyftor
1
msk
Timjan
3
msk
Grovmalen svartpeppar (efter smak)
Salt och peppar
3
st
Morötter
Instruktioner
Börja med att hacka upp allt.
Bryn märgbenen.
Stek sedan grönsakerna, tomatpurén och köttet i en gryta.
Tillsätt resterande ingredienserna utom timjan och låt stå och puttra under lock i två timmar. Löken ska koka sönder och reda grytan. Tillsätt timjan mot slutet.