Go Back
+ servings
En tallrik med köttgryta, grönsaker och grön puré.
Print
Inga röster än

Svartpeppargryta

Förberedelser15 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 15 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Middagstips
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 500 g Grytbitar av älg eller andra grytbitar.
  • 1 st Märgben
  • 3,5 dl Rödvin
  • 2 msk Tomatpuré
  • 3 st Själkar selleri
  • 2 st Gul lök
  • 3 msk Älgfond eller oxbuljong.
  • 100 g Champinjoner
  • 3 st Lagerblad
  • 100 g Krossade tomater
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Timjan
  • 3 msk Grovmalen svartpeppar (efter smak)
  • Salt och peppar
  • 3 st Morötter

Instruktioner

  • Börja med att hacka upp allt.
  • Bryn märgbenen.
  • Stek sedan grönsakerna, tomatpurén och köttet i en gryta.
  • Tillsätt resterande ingredienserna utom timjan och låt stå och puttra under lock i två timmar. Löken ska koka sönder och reda grytan. Tillsätt timjan mot slutet.