2Ekologiska citroner (både skal och saft kommer användas)
3Äggulor
3Hela ägg
50gSmör
Vaniljfugde
2,5dlGrädde
50gSmör
3mskSötning
1flozsalt
0,5tskVaniljpulver
Instruktioner
Pajskalet
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Använd med fördel en matberedare och kör med kniven.
Tryck ut i en springform, se till att du f. Låt stå i frysen ca 10 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Ta ut och låt svalna!
Citronfyllningen
Lägg sötningen i en kastrull. Riv skalet från citronerna, samt pressa ut saften och blanda med sötningen.
Värm upp blandningen försiktigt så att sötningen löser upp sig.
Vispa ihop äggulorna tillsammans med de hela äggen.
Vispa ner äggen lite i taget i citronblandningen under kraftig omrörning. Ett tips är att använda elvisp. Se till att det inte börjar koka!!!
Värm upp det sakta tills dess att du har fått en fin krämig konsistens. Det får absolut inte koka! (Då blir det äggröra).
Ta bort kastrullen från spisen och rör ner smöret.
Låt svalna.
Häll upp fyllningen i pajskalet och täck över med folie. Ställ i kylen.
Vaniljfudge
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
Sänk sedan värmen på plattan och låt fudgen puttra tills det blir sega bubblor, rör om då och då.
När fudgen är klar låt den svalna ordentligt och bred sedan ut fudgen på citronkakan.
Ställ tillbaks i kylen någon timma så att fudgen verkligen får tid att stelna.
Servera med en klick grädde sen.