Go Back
Kaka med vinbär och mandel, skuren i bitar och dekorerad med mandelspån.
Print
5 av 1 röst

Syrlig vinbärskaka

En söt, mjuk vinbärskaka möter syrliga vinbär, knaprig mandel och len kardemumma. En magiskt god kaka som kommer gå hem hos hela familjen! Kanon för LCHF!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Author: @lchfchristine

Materials

  • 6 st ägg
  • 6 msk Kokosmjöl
  • 3,5 dl Mandelmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 150 g Normalsaltat smör
  • 1,5 dl Sötning
  • 1 krm Vaniljextrakt
  • 1 dl Vatten
  • Ca 1,5 dl Röda och svarta vinbär
  • Ca 1 dl Mandelspån eller den mängd du själv önskar
  • Kardemumma

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej mandelspån & kardemumma)
  • Smält smöret
  • Vispa ägg + vatten fluffigt med en elvisp
  • Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen
  • Häll över smeten i formen. Fördela ut vinbären samt mandelspånen
  • Hyvla smör och lägg över med jämna mellanrum, avsluta med att strö över lite kardemumma
  • Grädda i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Njut!❤️☀️
    Kaka med vinbär och mandelspån skuren i bitar på ett bakplåtspapper.