Syrlig vinbärskaka
En söt, mjuk vinbärskaka möter syrliga vinbär, knaprig mandel och len kardemumma. En magiskt god kaka som kommer gå hem hos hela familjen! Kanon för LCHF!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Author: @lchfchristine
- 6 st ägg
- 6 msk Kokosmjöl
- 3,5 dl Mandelmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 150 g Normalsaltat smör
- 1,5 dl Sötning
- 1 krm Vaniljextrakt
- 1 dl Vatten
- Ca 1,5 dl Röda och svarta vinbär
- Ca 1 dl Mandelspån eller den mängd du själv önskar
- Kardemumma
Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej mandelspån & kardemumma)
Smält smöret
Vispa ägg + vatten fluffigt med en elvisp
Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen
Häll över smeten i formen. Fördela ut vinbären samt mandelspånen
Hyvla smör och lägg över med jämna mellanrum, avsluta med att strö över lite kardemumma
Grädda i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Njut!❤️☀️