Go Back
+ servings
En gratäng med tomater och jalapeños på en ställning, serverad med grönsallad och snacks.
Skriv ut
4,88 av 8 röster

Tacogratäng

Ett recept på en jättegod och enkel tacogratäng som är perfekt att göra dagen efter tacofredagen om du har lite tacofärs över. Funkar kanon för LCHF.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Författare: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Tacofärs (färdiglagad)
  • 200 g Tacosås
  • 1,5 dl Smetana
  • 50 g Färskost (naturell)
  • 100 g Riven ost, typ cheddar
  • 4 st Cocktailtomater
  • 10 st Jalapenoskivor

Serveringsförslag

  • Ostchips
  • Pico de gallo
  • Guacamole

Instruktioner

  • Blanda ihop färsen med tacosåsen. Lägg ner i en liten ugnsfast form.
  • Blanda ihop smetana, färskost och riven ost i en bunke och fördela jämnt över färsen. Toppa med halverade tomater och jalapeno.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. (Gratängen skall ha fått fin färg.)