Tacogratäng
Ett recept på en jättegod och enkel tacogratäng som är perfekt att göra dagen efter tacofredagen om du har lite tacofärs över. Funkar kanon för LCHF.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Författare: Lari Salminen
- 200 g Tacofärs (färdiglagad)
- 200 g Tacosås
- 1,5 dl Smetana
- 50 g Färskost (naturell)
- 100 g Riven ost, typ cheddar
- 4 st Cocktailtomater
- 10 st Jalapenoskivor
Serveringsförslag
- Ostchips
- Pico de gallo
- Guacamole
Blanda ihop färsen med tacosåsen. Lägg ner i en liten ugnsfast form.
Blanda ihop smetana, färskost och riven ost i en bunke och fördela jämnt över färsen.
Toppa med halverade tomater och jalapeno.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. (Gratängen skall ha fått fin färg.)