Go Back
+ servings
En gratäng med tomater och koriander på toppen, bakad i en ugnsform.
Print
4 av 1 röst

Tacogratäng med blandsallad, avokado och bluecheesedressing

Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Köttfärsrecept, Middagstips
Yield: 4
Author: Fett bra mat - Helena

Materials

  • 250 g Tacofärs
  • ½ dl Jalapeños, inlagd
  • 0,5 dl Röd paprika, hackad
  • 0,5 dl Gul paprika, hackad
  • 1 st Rödlök, skivad
  • 4 st ägg
  • 1,5 dl Grädde
  • 150 g Riven ost, t ex cheddar och mozarella
  • 3 msk Salsa eller tacosås
  • salt
  • Peppar
  • 1 st Tomat, skivad

Tillbehör

  • 1 st Färdigsköljd sallad, påse
  • 2 st Avokado, skivad

Blue cheesedressingen

  • 150 g Kvibille gräddädel
  • 0,5 dl Majonnäs
  • 0,5 dl Créme Fraîche
  • Vatten
  • Örtsalt
  • Lökpulver
  • Svartpeppar, nymald

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Grunda en liten ugnsform med den färdigstekta tacoköttfärsen. Toppa med jalapeños, paprikan och löken.
  • Vispa ihop ägg, grädde, ost och salsa till äggstanningen. Jag brukar också ta en nypa salt och peppar.
  • Häll över stanningen i formen. Toppa med tomatskivor. Krydda tomaterna med lite salt och peppar.
  • Ställ formen mitt i ugnen och grädda i 200 grader tills stanningen har stannat och fått fin färg. Det tar cirka 40 minuter. Jag brukar servera med blandsallad, avokado och bluecheesedressing.

Dressingen

  • Dressingen gör du lätt genom att mosa ädelosten tillsammans med majonnäs och crème fraiche. Blanda ut med vatten tills du fått den konsistens du önskar. Smaka av med örtsalt, lökpulver och svartpeppar.