Tacogratäng med blandsallad, avokado och bluecheesedressing
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time40 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Köttfärsrecept, Middagstips
Yield: 4
Author: Fett bra mat - Helena
- 250 g Tacofärs
- ½ dl Jalapeños, inlagd
- 0,5 dl Röd paprika, hackad
- 0,5 dl Gul paprika, hackad
- 1 st Rödlök, skivad
- 4 st ägg
- 1,5 dl Grädde
- 150 g Riven ost, t ex cheddar och mozarella
- 3 msk Salsa eller tacosås
- salt
- Peppar
- 1 st Tomat, skivad
Tillbehör
- 1 st Färdigsköljd sallad, påse
- 2 st Avokado, skivad
Blue cheesedressingen
- 150 g Kvibille gräddädel
- 0,5 dl Majonnäs
- 0,5 dl Créme Fraîche
- Vatten
- Örtsalt
- Lökpulver
- Svartpeppar, nymald
Sätt ugnen på 200 grader.
Grunda en liten ugnsform med den färdigstekta tacoköttfärsen. Toppa med jalapeños, paprikan och löken.
Vispa ihop ägg, grädde, ost och salsa till äggstanningen. Jag brukar också ta en nypa salt och peppar.
Häll över stanningen i formen. Toppa med tomatskivor. Krydda tomaterna med lite salt och peppar.
Ställ formen mitt i ugnen och grädda i 200 grader tills stanningen har stannat och fått fin färg. Det tar cirka 40 minuter. Jag brukar servera med blandsallad, avokado och bluecheesedressing.