Tacosoppa
Tacosoppa utan bönor – en kryddig, mättande och LCHF-vänlig köttfärssoppa med avokado och gräddfil. Enkel, god och full av smak!
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Soppa
Kök: Mexikanskt, Skandinaviskt
Keyword: kryddig soppa, smakrik mat, värmande soppa
Yield: 3 portioner
Calories: 632kcal
Author: Lari Salminen
- 300 g nötfärs
- 2 dl köttbuljong
- 2 msk gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk smör
- 400 g finkrossade tomater
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk malen koriander
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk chiliflingor
- Salt
Topping
- 2 st avokado
- 60 g cheddarost
- 2 dl gräddfil
- Färsk koriander att strö på
Smält smöret i en stekpanna.
Fräs den hackade löken i ca 2 minuter tills den mjuknar.
Tillsätt nötfärsen och bryn det tills köttet är genomstekt.
Häll i buljongen och krydda soppan med salt och valfria kryddor.
Låt tacosoppan sjuda i cirka 25 minuter.
Servera med tärnad avokado, en klick gräddfil och riven cheddarost.
Toppa med färsk koriander före servering.
Calories: 632kcal | Kolhydrater: 16g | Protein: 28g | Fett: 52g | Fiber: 3g