Go Back
+ servings
Skål med tacosoppa innehållande avokado, gräddfil, ost och koriander.
Print
Inga röster än

Tacosoppa

Tacosoppa utan bönor – en kryddig, mättande och LCHF-vänlig köttfärssoppa med avokado och gräddfil. Enkel, god och full av smak!
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Soppa
Kök: Mexikanskt, Skandinaviskt
Keyword: kryddig soppa, smakrik mat, värmande soppa
Yield: 3 portioner
Calories: 632kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g nötfärs
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 400 g finkrossade tomater
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chiliflingor
  • Salt

Topping

  • 2 st avokado
  • 60 g cheddarost
  • 2 dl gräddfil
  • Färsk koriander att strö på

Instruktioner

  • Smält smöret i en stekpanna.
  • Fräs den hackade löken i ca 2 minuter tills den mjuknar.
  • Tillsätt nötfärsen och bryn det tills köttet är genomstekt.
  • Häll i buljongen och krydda soppan med salt och valfria kryddor.
  • Låt tacosoppan sjuda i cirka 25 minuter.
  • Servera med tärnad avokado, en klick gräddfil och riven cheddarost.
  • Toppa med färsk koriander före servering.

Nutrition

Calories: 632kcal | Kolhydrater: 16g | Protein: 28g | Fett: 52g | Fiber: 3g