Go Back
+ servings
Tartarsås i en vit skål med dill och en sked som lyfts ur såsen.
Print
4 av 2 röster

Tartarsås - Sauce Tartar

Tartarsås är en klassisk kall sås som passar jättebra till fisk av alla dess slag, men även till kyckling. Perfekt LCHF-sås som du måste testa!
Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 dl Majonnäs
  • 0,5 dl Smetana
  • 2 msk Kapris, finhackad
  • 2 msk Cornichons, finhackade
  • 1 msk Schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 msk Färsk persilja, hackad
  • 1 msk Färsk dill, hackad
  • 0,5 st Citron
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda majonnäs, smetana, kapris, cornichons, och schalottenlök i en skål. Se till att alla ingredienser är väl fördelade.
  • Tillsätt dijonsenap och blanda ihop till en jämn sås.
  • Pressa saften från en halv citron över blandningen och rör om igen. Citronsaften ger en uppfriskande syra som balanserar smakerna.
  • Tillsätt hackad persilja och dill och smaka av med salt och peppar.
  • Låt Tartarsåsen stå i kylskåp i minst 30 minuter före servering för att låta smakerna kombineras och utvecklas.