Tartarsås - Sauce Tartar
Tartarsås är en klassisk kall sås som passar jättebra till fisk av alla dess slag, men även till kyckling. Perfekt LCHF-sås som du måste testa!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 1 dl Majonnäs
- 0,5 dl Smetana
- 2 msk Kapris, finhackad
- 2 msk Cornichons, finhackade
- 1 msk Schalottenlök, finhackad
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 msk Färsk persilja, hackad
- 1 msk Färsk dill, hackad
- 0,5 st Citron
- salt
- nymalen svartpeppar
Blanda majonnäs, smetana, kapris, cornichons, och schalottenlök i en skål. Se till att alla ingredienser är väl fördelade.
Tillsätt dijonsenap och blanda ihop till en jämn sås.
Pressa saften från en halv citron över blandningen och rör om igen. Citronsaften ger en uppfriskande syra som balanserar smakerna.
Tillsätt hackad persilja och dill och smaka av med salt och peppar.
Låt Tartarsåsen stå i kylskåp i minst 30 minuter före servering för att låta smakerna kombineras och utvecklas.