Go Back
+ servings
En tallrik med thailändsk räkrätt med grönsaker och kokosmjölk, serverad med ris.
Print
Inga röster än

Thailändsk räkgryta

Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Grytor
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g räkor (skalade)
  • 100 g färska champinjoner
  • 100 g paprika (röd)
  • 100 g paprika (grön)
  • 100 g purjolök
  • 15 g färsk ingefära
  • 15 g vitlök
  • 4 dl kokosgrädde
  • 2 dl Grädde
  • 2 msk currypasta (grön)
  • 1 tsk tamarisoja
  • 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 1 dl vatten
  • 3 msk olivolja

Instruktioner

  • Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar. Det är hur du själv tycker det är godast som avgör storleken. Själv tycker jag det är godast med relativt stora bitar.
  • Bryn champinjonerna i olivoljan. Slå på kokosgrädden, grädden och vattnet samt lägg i buljongen.
  • Riv ingefäran och pressa vitlöken och lägg ner i grytan tillsammans med den gröna curryn och sojan. Rör om och låt sjuda 10 minuter.
  • Lägg i grönsakerna i grytan och låt puttra cirka fem minuter tills det att grönsakerna är lite mjukare.
  • Lägg i räkorna och låt allt bara bli varmt igen. Det får inte koka länge, utan skall bara koka upp så att allt blir varmt igen. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera!