Go Back
+ servings
Skivor av bröd med fröer av fänkål och kummin på en yta.
Print
5 av 2 röster

The Franska #5 (med brödkryddor)

Förberedelser15 minuter
Active Time50 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 6 st äggvita
  • 250 g ost (riven)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 4 msk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 1/2 tsk kummin (hel)
  • 1/2 tsk fänkål (torkad)
  • 1 tsk blå vallmofrön
  • 1 tsk sesamfrön

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser utom vallmofrön och sesamfrön i en bunke.
  • Blanda ihop riven ost och ägg + äggvita i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop snabbt. Arbeta inte smeten/degen för länge för då kan bakpulvret tappa sin verkan.
  • Ta en vanlig brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten/degen och platta till det så den är jämn i formen.
  • Strö lite vallmofrön och sesamfrön över och ställ in i ugnen i mitten. Ta en deciliter kallt vatten och kasta i botten av ugnen för att skapa lite ånga. Stäng luckan snabbt och sänk värmen till 175 grader om du kör varmluft, annars 190 grader.
  • Grädda brödet i cirka 50-60 minuter. Har du en termometer kan du testa efter 50 minuter om brödet har en kärntemp på 95 grader eller mer, då är brödet färdiggräddat.
  • Ta ut och plocka upp brödet ur formen och låt svalna på ett galler. Skiva upp och frys in om du inte har tänkt att bjuda på det direkt.