Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.
Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.
Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.
Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.
Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.
Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.
När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.
Servera och njut sen!