Go Back
Ett bröd med vallmofrön på toppen, skuret i skivor och placerat på en träskärbräda.
Print
4,20 av 77 röster

The Franska – Supergott LCHF-bröd

The Franska är ett lchfbröd som är ett av de absolut mest populära recepten på min sida. Ett fantastiskt gott recept som har fått mycket goda omdömen.
Förberedelser15 minuter
Active Time50 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 6 st Äggvitor
  • 250 g Ost (riven)
  • 2 msk Sötning
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 2 dl Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 st Ägg till pensling
  • 1 msk Blå vallmofrön

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
  • Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
  • Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.
  • Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.
  • Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.
  • Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.
  • Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.
  • Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
  • Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter. Har du en stektermometer så sätt den i mitten av brödet. När den är 95 grader i mitten, då är brödet klart.
  • När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.
  • Servera och njut sen!