The Franska - Utan mandelmjöl
Supergott LCHF-bröd utan mandelmjöl. En variant på "The Franska" som har blivit jättepopulärt. Påminner verkligen om vanligt bröd.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time50 minuter minuter
Total tid1 timme t 5 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 3 st ägg
- 6 st äggvitor
- 250 g riven ost
- 0,5 tsk salt
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk kokosmjöl
- 2 dl pofiber
- 2 tsk bakpulver
- 1 st ägg till pensling
- 1 msk vallmofrön (blå) Att toppa med.
Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.
Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.
Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.
Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.
När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.