Go Back
+ servings
Ett avlångt LCHF-bröd med poppyfrön, skivat och placerat på en skärbräda.
Print
4,41 av 27 röster

The Franska - Utan mandelmjöl

Supergott LCHF-bröd utan mandelmjöl. En variant på "The Franska" som har blivit jättepopulärt. Påminner verkligen om vanligt bröd.
Förberedelser15 minuter
Active Time50 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 6 st äggvitor
  • 250 g riven ost
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st ägg till pensling
  • 1 msk vallmofrön (blå) Att toppa med.

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
  • Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
  • Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.
  • Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.
  • Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.
  • Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
  • Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.
  • När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.