Go Back
+ servings
Sju runda bröd med en gyllene yta och sesamfrön på toppen, placerade på en pappersservett.
Print
4 av 39 röster

Tjockkockens ostplättar

Tjockkockens ostplättar är superenkla frukostbröd som är helt anpassade till lchf. Dessa ostbröd är otroligt lätta att baka och underbart goda!
Förberedelser10 minuter
Active Time12 minuter
Total tid22 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 6
Author: Tjockkocken

Equipment

  • Elvisp
  • Bunke
  • Bakplåtspapper

Materials

  • 3 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2-3 msk naturell färskost
  • 3 dl riven ost
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk hela linfrön

Instruktioner

  • Vispa äggen + extra äggulan fluffigt med elvisp
  • Blanda i fiberhusk, philadelphia, bakpulver, riven ost och linfröna. Blanda smeten väl.
  • Klicka upp på bakplåtspapper (ca 1,5 msk stora klickar) och toppa med sesamfrön.
  • Stoppa in plåten i ugnen på 200 grader och kör 10-13 min beroende på hur er ugn är. Håll lite koll. Jag kör ca 12 minuter.