Go Back
+ servings
En gratäng med ett lager av smält ost och örter i en ugnsform.
Print
4,25 av 4 röster

Tonfisklåda

En riktigt lättlagat och god tonfisklåda som du svänger ihop med lätthet. Perfekt mat att göra när det ska vara enkelt i köket!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: lasse

Materials

  • 2 st Burkar tonfisk i vatten
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 1 st Paprika (hackad)
  • 2 st Hårdkokta ägg
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Crème fraiche
  • 1 dl Hackad dill
  • 1 dl Riven ost
  • Salt efter smak
  • Nymalen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Låt tonfisken rinna av.
  • Fräs lök, paprika i smör.
  • Skala äggen och skär dom i skivor.
  • Vispa grädden lätt, tillsätt crème fraiche och dill.
  • Lägg tonfisken och äggskivorna och grönsaksfräset i en låg ugnssäker form.
  • Bred på gräddblandningen. Strö över osten. Gratinera rätten i ca. 15 min.