Tonfisklåda
En riktigt lättlagat och god tonfisklåda som du svänger ihop med lätthet. Perfekt mat att göra när det ska vara enkelt i köket!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: lasse
- 2 st Burkar tonfisk i vatten
- 1 st Rödlök (hackad)
- 1 st Paprika (hackad)
- 2 st Hårdkokta ägg
- 2 dl Grädde
- 1 dl Crème fraiche
- 1 dl Hackad dill
- 1 dl Riven ost
- Salt efter smak
- Nymalen svartpeppar efter smak
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt tonfisken rinna av.
Fräs lök, paprika i smör.
Skala äggen och skär dom i skivor.
Vispa grädden lätt, tillsätt crème fraiche och dill.
Lägg tonfisken och äggskivorna och grönsaksfräset i en låg ugnssäker form.
Bred på gräddblandningen.
Strö över osten.
Gratinera rätten i ca. 15 min.