Go Back
+ servings
Gratinerad torsk i en ugnsform med krämig sås och ett gyllene täcke.
Print
3,87 av 43 röster

Torsk under täcke

Torsk under täcke är ett otroligt enkelt och gott recept på torsk som de flesta nog kommer tycka om. Det passar både vuxna och barn. Perfekt lchf eller keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fiskgratäng
Yield: 4
Calories: 440kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g torskfilé
  • 2 dl smetana
  • 10 g smör (till formen)
  • 4 msk färsk persilja, hackad
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 1 krm salt
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 10 g vitlök

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  • Lägg fisken i en smord ugnsform.
  • Pressa/riv vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser utom fisken.
  • Bred ut smeten över fisken och ställ in i mitten av ugnen.
  • Grädda i cirka 20 minuter.
  • Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.

Nutrition

Calories: 440kcal | Kolhydrater: 5g | Protein: 48g | Fett: 24g | Fiber: 0,4g