Tournedos - Sous Vide
Att tillaga tournedos med sous vide tycker jag ger en helt optimal och perfekt köttbit som är perfekt stekt rakt igenom och mör. Bland det bästa som finns!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time2 timmar t 30 minuter minuter
Total tid2 timmar t 35 minuter minuter
Måltid: Kött, Middagstips, Sous vide
Yield: 2
Author: Lari Salminen
- 2 st Tournedos
- salt
- nymalen svartpeppar
- Vitlökspulver
Förslag på tillbehör
- Whisky- och pepparsås
- Grönsakstårta
- Grönsakstimbal
- Café de Parissmör
Du behöver
- Sous vide cirkulator
- Vakuumförpackare
Salta, peppra och ha på lite vitlökspulver runt om köttbitarna.
Vakuumpacka köttbitarna, gärna styckvis.
Tillaga köttet sous vide enligt dina egna preferenser.
Jag själv kör 2 timmar på 56 grader.
Ta upp köttet och ta ut det ur påsen.
Lägg det på lite hushållspapper och torka av det ordentligt. Detta är viktigt för att få till en bra stekyta sen.
Bränn på köttet snabbt i en het stekpanna eller med gasbrännare.
Servera direkt med goda tillbehör.