Go Back
+ servings
En skål med tryffelbollar täckta av kokosflingor.
Print
4,67 av 3 röster

Tryffelbollar

En enkel variant av chokladbollar som får gå under namnet tryffelbollar. Som alltid så är det glutenfritt och anpassat för lchf. Perfekt till fikat!
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Monika Wallenius

Materials

  • 100 g Smör
  • 1 dl Havrefiber
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Kallt starkt kaffe
  • 1 msk Grädde
  • 3 msk Kakao
  • 1 dl Sötning
  • Riven kokos att rulla i

Instruktioner

  • Arbeta snabbt ihop allt och låt sedan stå kallt en halvtimme.
  • Rulla till bollar av önskad storlek som du sedan rullar i riven kokos.
    Tre tryffelbollar rullade i kokosflingor i en svart skål, med en blandning av choklad i en grön skål i bakgrunden.
  • Går utmärkt att förvara i frysen, annars i kyl.