Go Back
Grillade revbensspjäll placerade på en skärbräda med en skål coleslaw bredvid.
Print
5 av 8 röster

Tunna revbensspjäll i ugn

Tunna revbensspjäll i ugn som smakar helt magiskt gott! Superlätt och smakrikt recept som passar de flesta. Helt lchf-anpassat recept utan socker.
Förberedelser20 minuter
Active Time3 timmar
Total tid3 timmar 20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Mejerifritt, Middagstips
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1-1,5 kg Tunna revbensspjäll
  • 1 dl Grillkrydda/rub av valfri sort

Glaze

  • 2 msk Ketchup, osötad
  • 2 tsk Fransk senap
  • 1 tsk Srirachasås
  • 2 msk Tamarisoja
  • 0,5 tsk Ingefära, malen
  • 0,5 tsk Rökt paprika
  • 3 msk Sesamolja
  • nymalen svartpeppar

Servera med

  • Coleslaw

Instruktioner

  • Börja med att ta ut köttet i god tid så att det inte är helt kylskåpskallt.
  • Putsa revbenen från eventuella lösa benbitar och viktigast av allt, dra bort den tunna hinnan som sitter över benen.
  • Strö rub/krydda överallt på hela revbensspjället och gnid in det ordentligt.
  • Sätt ugnen på 125°C (varmluft).
  • Lägg revbenen på ett ugnsgaller och lägg en plåt under. Ett tips är att klä in den plåten med lite aluminiumfolie, så blir det inte lika mycket att diska sen.
  • Ställ in i mitten av ugnen och kör dom cirka 1,5 timme. Vänd på dom efter halva tiden.
  • Blanda ihop glazen.
  • När det gått 1,5 timme, så penslar du på glazen på båda sidorna på revbensspjällen. Var inte rädd för att kladda på rejält.
  • Höj nu temperaturen i ugnen till 150°C.
  • Låt köttet stå i ugnen cirka 30-45 minuter till, tills det att du har fått en riktigt fin färg på ytan.
  • Ta ut dom när färgen är bra och slå in dom i dubbla lager aluminiumfolie. Vill du ha lite kladdiga revben, pensla på lite glaze innan. Låt dom ligga i 15-20 minuter och vila.
  • Sedan är det bara att skära upp längs med benen och njuta av goda tunna revbensspjäll.