Ugnsbakad avokado
Jätteenkelt och gott recept på ugnsbakad avokado som du kan äta som både frukost och lunch. Perfekt lchf-rätt som innehåller väldigt lite kolhydrater.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Lunch
Yield: 1
Author: Anzy
- 1 st Avokado
- 2 Ägg små
- Ost
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela och kärna ur en mogen avokado.
Gröp ur avokadon lite extra beroende på kärnans storlek så att ägget får plats.
Knäck ett ägg i varje avokadohalva och krydda med salt och peppar.
Gratinera i ugnen i 10 minuter, tills gulan har koagulerat.
Tips! Det är extra gott att toppa med lite riven parmesan och chili innan du bakar ägget i ugnen, för att få en knaprig yta.