Go Back
+ servings
Två halvor av avokado fyllda med ägg och kryddor, dekorerade med färsk persilja.
Print
Inga röster än

Ugnsbakad avokado

Jätteenkelt och gott recept på ugnsbakad avokado som du kan äta som både frukost och lunch. Perfekt lchf-rätt som innehåller väldigt lite kolhydrater.
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Lunch
Yield: 1
Author: Anzy

Materials

  • 1 st Avokado
  • 2 Ägg små
  • Ost
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Dela och kärna ur en mogen avokado. Gröp ur avokadon lite extra beroende på kärnans storlek så att ägget får plats.
  • Knäck ett ägg i varje avokadohalva och krydda med salt och peppar. Gratinera i ugnen i 10 minuter, tills gulan har koagulerat. Tips! Det är extra gott att toppa med lite riven parmesan och chili innan du bakar ägget i ugnen, för att få en knaprig yta.