Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3
av
4
röster
Ugnsbakad lax med citrus och dill
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Fisk & skaldjur, Lättlagat
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
800
g
laxfilé
1
st
citron
1
st
lime
2
msk
färsk dill, hackad
50
g
smör
1
nypa
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Skiva citronen och limen i ca. 0.5 cm tjocka skivor.
Placera ut hälften av skivorna i botten på ugnsfast form och strö lite dill över.
Lägg laxen med skinnsidan ner ovanpå citrusfrukterna.
Salta lite på fisken och placera ut resten av citrusfrukterna ovanpå och strö lite dill över.
Hyvla smöret och lägg ut över hela laxen.
Sätt in en stektermometer i mitten av laxen och sätt in laxen i ugnen tills det att den är 52-54 grader i mitten.
Ta ut laxen var 5:e minut och ös den med lite av det smälta smöret. Detta gör du tills fisken är helt klar.
Ta ut och servera.