Go Back
+ servings
Ugnsstekt laxfilé med skivor av citron och dill ovanpå.
Print
3 av 4 röster

Ugnsbakad lax med citrus och dill

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g laxfilé
  • 1 st citron
  • 1 st lime
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 50 g smör
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Skiva citronen och limen i ca. 0.5 cm tjocka skivor.
  • Placera ut hälften av skivorna i botten på ugnsfast form och strö lite dill över.
  • Lägg laxen med skinnsidan ner ovanpå citrusfrukterna.
  • Salta lite på fisken och placera ut resten av citrusfrukterna ovanpå och strö lite dill över.
  • Hyvla smöret och lägg ut över hela laxen.
  • Sätt in en stektermometer i mitten av laxen och sätt in laxen i ugnen tills det att den är 52-54 grader i mitten.
  • Ta ut laxen var 5:e minut och ös den med lite av det smälta smöret. Detta gör du tills fisken är helt klar.
  • Ta ut och servera.