Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Ugnsbakade betor med chevrecrême
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Förrätt, Lättlagat
Yield:
2
Author:
Lari Salminen
Materials
Betorna
Blandade betor
Olivolja
Salt och peppar
Chevrecrême
1
dl
Smetana
50
g
Chevreost
1
nypa
Timjan
Örtsalt
Servering
Lite färsk salladslök
Rostade solroskärnor
Instruktioner
Betorna
Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.
Ringla olivolja över och salta och peppra lite. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.
Chevrecrême
Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.
Servering
Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå. Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter. Strö lite rostade solrosfrön över.