Go Back
+ servings
En tallrik med rostade rödbetor, sås och frön på en träyta.
Print
5 av 1 röst

Ugnsbakade betor med chevrecrême

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Förrätt, Lättlagat
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

Betorna

  • Blandade betor
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Chevrecrême

  • 1 dl Smetana
  • 50 g Chevreost
  • 1 nypa Timjan
  • Örtsalt

Servering

  • Lite färsk salladslök
  • Rostade solroskärnor

Instruktioner

Betorna

  • Skala betorna och skär de i klyftor. Inte för stort. Lägg de på en plåt eller i en stor ugnsfast form. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.
  • Ringla olivolja över och salta och peppra lite. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

Chevrecrême

  • Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt.

Servering

  • Lägg lite salladslök i botten och lägg betorna ovanpå. Spritsa lite chevrecrême och garnera med färska örter. Strö lite rostade solrosfrön över.