Go Back
+ servings
Ugnsomelett som grillas i en metallpanna i en ugn.
Print
4,60 av 5 röster

Ugnsomelett

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Lunch
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 10 st ägg
  • 2 dl grädde 40%
  • 1,5 dl riven ost
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 nypa svartpeppar (nymalen)
  • 2 msk smör till stekning

Instruktioner

  • Blanda ihop ägg, ost, grädde, örtsalt och peppar i en bunke. Vispa runt lite så allt blandas.
  • Värm en stekpanna som tål ugnsvärme på medelhög värme. Smält smöret och häll i äggblandningen. Rör runt lite så att det som koagulerar på botten kommer upp och ny smet trillar ner i botten. Gör så ett par minuter.
  • Ställ in hela stekpannan i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Omeletten är klar när den har stelnat helt i mitten.
  • Ta ut och servera direkt ur stekpannan, eller stjälp upp din ugnsomelett på ett fat och garnera lite med lite grönsaker.
    Ugnsomelett på en svart platta med körsbärstomater och kryddor runtom.