Putsa fänkålen och skär den på längden i skivor eller "klyftor". Det är viktigt att du skär så att du får med en bit av roten i varje bit så att allt håller ihop.
Lägg fänkålen i en stor bunke.
Blanda ner olivolja, salt, svartpeppar och vitlökspulver i bunken och vänd försiktigt runt allt så att fänkålen täcks av olja och kryddor.
Lägg upp fänkålen på en plåt. Själv så använder jag gärna stekbleck, men har du inte det så kan du ta en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper i botten.Det är viktigt att du inte lägger fänkålen omlott, utan den ska ligga i ett lager. Så, du kan behöva ett par plåtar.
Ställ in i ugnen och tillaga den i 20 minuter.
Ta ut och vänd på dom, samt om det finns lite vätska så kan du ta en sked och ösa dom lite.
Ställ tillbaka i ugnen och tillaga 15-20 minuter till, tills det att fänkålen är al dente och har en vacker färg.
Om du vill så kan du pressa lite citron över precis innan servering, det kommer höja smakerna!
Anteckning
Om du vill så kan du tillaga ugnsrostad fänkål i din airfryer med. Kör då på 180°C istället, men följ receptet annars.